|
Пост # 1 (12.03.2016, в 11:54) |
|
| Сообщений: 247
|
|
|
Kevin Kerr from Bradenton was looking for dissertation candide guerre Devyn Quinn found the answer to a search query dissertation candide guerre Link ----> dissertation candide guerre ESSAYONEDAY.TOP anu-ano ang mga bahagi ng term paper can you start an essay off with a question essay cancer patient career essay exercise science coming to america essay anecdotes in essays disadvantages of a longitudinal case study andrew w mellon foundation/acls dissertation completion fellowships critical literature review dissertation critical essay on ernest hemingway essay hotel rwanda dissertation chapters introduction chapter case study medical terminology essay narrative argumentative essay lesson plan middle school dissertation typing service price essay covet all lose all discussion chapter in dissertation controversial essay issue write ap biology essays 2016 education for all essay with outline conflict resolution case studies in health care a major in television and a minor in knowledge essay dulce et decorum est analysis essay architectural thesis conceptual framework confession essays encountering a different culture essay comparison and contrast essay business law exam essay critical essay for frankenstein case study of adhd child best american essays 1996 essay about ethics and morals alexander pope essay on man synopsis cover letter for the post of assistant professor in engineering college apa research paper figures definintion essay contrasting pattern thesis colorado essay facts bagel shop essay contest clothes do not make the man essay essay about evolution argumentative essay on student loans essay in my school bag college essay career aspirations chicago essays booth essay against religion biography essay on mark twain charlotte hawkins brown essay cover letter software engineer essay about the perks of being a wallflower essay iraqi war ecology essay an essay on the usefulness of medical history for medicine brown university creative writing program essay fast food restaurants deputy fire chief cover letter civil war historiographical essay critical lens essay outline worksheet ap english argument essay prompt essay my best friend class 3 apa research paper title page
|
|
|
Пост # 2 (30.04.2026, в 16:47) |
|
| Сообщений: 23
|
|
|
Es nekad neesmu bijis tas cilvēks, kurš tic veiksmei. Viss mans pieaugušais mūžs ir pierādījums tam, ka panākumi nāk tikai caur smagu darbu, plānošanu un pastāvīgu kontroli. Es strādāju par projektu vadītāju IT uzņēmumā, un mana diena sastāv no sarakstiem, termiņiem, sanāksmēm un atskaitēm. Man patīk kontrole. Es jūtos droši tikai tad, kad zinu, kas notiks pēc piecām minūtēm, pēc piecām stundām, pēc piecām dienām. Tāpēc, kad mans jaunākais brālis, kurš ir pilnīgs pretstats man – dzīvo uz pāris dienām, nemācās no kļūdām, spēlē visu, ko vien var – man stāstīja par saviem laimestiem online kazino, es tikai pasmējos. "Tā ir statistika," es teicu. "Tu zaudēs ilgtermiņā. Kazino vienmēr uzvar." Viņš paraustīja plecus un teica: "Bet reizēm uzvaru arī es, un tā sajūta ir vērta vairāk nekā tie četrdesmit eiro, ko esmu ielicis." Es viņam neticēju. Aizņemts ar savu perfekto dzīvi, es gāju tālāk. Bet tad pienāca tā nedēļa, kad viss sagāja greizi. Problēma projektā, kuru nevarēju atrisināt, strīds ar priekšnieku, bezmiegs un tā sajūta, ka esmu iestrēdzis. Es sēdēju pie datora trijos naktī, dzēru trešo kafijas tasi un domāju – ko es daru nepareizi? Un tad es atcerējos brāļa vārdus. Kā viņš teica – "reizēm vajag atlaist kontroli." Es atvēru pārlūku, ierakstīju vietni, ko viņš bija pieminējis, un ieraudzīju, ka lapā ir reklāma par dažādiem vavada promo codes. Es nodomāju – labi, šoreiz es darīšu kā brālis. Es neplānošu, nekontrolēšu, vienkārši izmēģināšu. Es atradu kodu, kas solīja papildus līdzekļus pirmajai iemaksai, un ieliku piecdesmit eiro – summu, kuru teorētiski varēju atļauties zaudēt, lai gan mana sirds pretojās. Es sāku spēlēt. Bet es nespēlēju kā parasts spēlētājs. Es sāku analizēt. Es skatījos, kuri automāti atmaksā vairāk, pētīju bonusu biežumu, izvēlējos spēles ar visaugstāko RTP (return to player) procentu. Es nevarēju atslēgt savu projektu vadītāja smadzeni, pat atrodoties kazino. Pirmajā stundā es biju plusā par četrdesmit eiro. Otrajā – par astoņdesmit. Trešajā stundā es jau biju uz simt piecdesmit. Bet tad es kļuvu mantkārīgs. Es palielināju likmes, mēģināju trāpīt milzīgo laimestu, un divdesmit minūšu laikā zaudēju visu – gan laimestu, gan sākotnējos piecdesmit. Es aizvēru datoru un aizgāju gulēt ar rūgtumu mutē. Nākamajā rītā es teicu brālim: "Tu esi traks. Es zaudēju piecdesmit eiro." Viņš pasmējās un teica: "Tu nezaudēji piecdesmit. Tu zaudēji simts piecdesmit, jo vēl pirms tam biji laimējis. Bet tu kļuvi mantkārīgs. Tā ir tava lielākā problēma – tu nespēj apstāties, kad esi priekšā." Viņam bija taisnība. Es biju dusmīgs uz sevi nevis tāpēc, ka zaudēju naudu, bet tāpēc, ka es zaudēju kontroli. Un tas man lika aizdomāties – varbūt šī pieredze man iemācīs ko vairāk nekā tikai spēles noteikumus. Pēc divām nedēļām es nolēmu mēģināt vēlreiz. Bet šoreiz ar stingru plānu. Es sameklēju svaigus vavada promo codes, atlasīju tos, kas deva bezmaksas griezienus bez papildus iemaksas, un reģistrējos vēlreiz. Es ieliku četrdesmit eiro un noteicu sev likumu: kad sasniegšu simts eiro, es izņemšu pusi un spēlēšu tikai ar atlikušo. Un nekad – dzirdi, nekad – nepalielināšu likmes pēc kārtas. Es izvēlējos spēli ar zemām likmēm un ilgu bonusa spēli – tādu, kurā var ilgi griezt, neiztērējot daudz. Sēdēju un vēroju. Bilance auga lēnām, bet stabili. Pēc stundas man bija septiņdesmit eiro. Pēc pusotras – deviņdesmit. Tieši tad, kad biju sasniedzis deviņdesmit astoņus, es saņēmu bonusa raundu ar piecpadsmit bezmaksas griezieniem. Es noskatījos, kā bilance uzkāpj līdz simt piecdesmit vienam. Es izņēmu septiņdesmit piecus eiro. Atlikušos septiņdesmit sešus atstāju. Un turpināju spēlēt uz mazām likmēm. Vēl pēc stundas man bija četrdesmit eiro – es biju zaudējis daļu, bet man vienalga. Jo es jau biju izņēmis savu laimestu. Es aizvēru datoru un devos gulēt. Pirmo reizi mēnešu laikā es aizmigu bez spriedzes. Nedēļu vēlāk es atkal paliku viens mājās. Es atvēru to pašu vietni, bet šoreiz es neatradu nevienu strādājošu vavada promo codes, tāpēc ieliku divdesmit eiro bez bonusa. Es spēlēju tikai desmit minūtes un zaudēju desmit. Apstājos. Es jutos lepns par sevi – nevis par laimestu, bet par to, ka varu pateikt "pietiek". Šī spēja izrādījās vērtīgāka par jebkuru laimestu, jo tā pārnāca arī manā ikdienas dzīvē. Darbā es pārstāju cīnīties par katru sīkumu, pārstāju kontrolēt visus un visu. Es iemācījos atlaist. Un tieši tad projekts, kas bija iestrēdzis, sāka kustēties. Mans priekšnieks pamanīja, ka esmu mierīgāks. Kolēģi teica, ka es smaidu vairāk. Es zināju, kāpēc. Kādu dienu es piezvanīju brālim un teicu: "Zini, tev bija taisnība. Dažreiz vajag atlaist." Viņš beidzot beidza smieties par mani un teica: "Tu beidzot saprati." Es joprojām spēlēju reizēm – reizi mēnesī, varbūt. Bet es vairs negaidu no spēlēm glābiņu vai bagātību. Es tās izmantoju kā treniņu laukumu savai pacietībai un paškontrolei. Tā ir dīvaina lieta – kazino var būt nevis bēgšana no problēmām, bet gan instruments, lai tās risinātu, ja tu pieiet tam ar galvu. Šodien, kad kāds man jautā, vai es iesaku spēlēt, es saku – jā, ja esi gatavs zaudēt. Bet ne tikai naudu – zaudēt arī vajadzību kontrolēt visu. Jo dažreiz lielākais laimests ir iemācīties atlaist. Un es esmu pateicīgs par katru vavada promo codes, par katru zaudējumu un katru laimestu, kas man palīdzēja to saprast. Tā ir bijusi mana dārgākā mācība. Un maksājusi tikai piecdesmit eiro.
|
|