|
Пост # 3 (08.03.2026, в 13:30) |
|
| Сообщений: 10
|
|
|
Adım Rauf, qırx iki yaşım var. Ötən ilə qədər böyük bir tikinti şirkətində mühəndis işləyirdim. Yaxşı maaş alırdım, evimizə pul gətirirdim, uşaqları oxudurdum, heç bir şeyimiz əskik deyildi. Həyatımız qaydasında idi, belə deyək. Amma birdən-birə hər şey dəyişdi. Şirkət iflas etdi, hamını işdən çıxartdılar. Mən də onların arasında idim. Əvvəlcə inanmadım, düşündüm ki, bir neçə aya yeni iş taparam. Axı təcrübəm var, biliklərim var, kim məni işə götürmək istəməz? Amma elə olmadı. Aylar keçdi, heç bir iş tapa bilmədim. Yaşım da artıq gənc deyil, harada işləyəcəyəm? Hər yerə müraciət edirdim, ya cavab gəlmirdi, ya da deyirdilər ki, sizə uyğun vakansiya yoxdur. İşsiz qalmaq çox çətin imiş. Bunu bilmirdim. İlk aylar özümə inanırdım, sonra ümidim azaldı, daha sonra isə ümidsizliyə qapıldım. Evdə oturmaq məni öldürürdü. Arvad işləyirdi, az maaş alırdı, amma çalışırdı. Uşaqlar məktəbə gedirdi. Mən isə evdə tək qalırdım. Səhər onlar gedəndən sonra evdə bir sükut çökürdü. O sükutda saatlarla pəncərədən çölə baxırdım, fikirləşirdim. Niyə mən? Nə günah etmişəm? Harda səhv etmişəm? Bu suallar beynimi yeyirdi. Günlər keçdikcə depressiyaya düşdüm. Yemək yemək istəmirdim, heç nə etmək istəmirdim. Sadəcə uzanıb tavana baxırdım saatlarla. Arvad görəndə qorxurdu, deyirdi ki, Rauf, özünü topla, hər şey yaxşı olacaq. Amma mən inanmırdım. Bir gün qardaşım oğlu ziyarətə gəldi. Cavan oğlandı, universitetdə oxuyur. Gördü ki, mən çox pis vəziyyətdəyəm, dedi ki, Rauf əmi, sənə bir şey deyim. Dedi ki, mən bir platformada oynayıram, vaxt keçir, həm də pul qazanmaq olur. Əvvəlcə vecimə almadım. Dedim ki, ay bala, mənim nə oyuna nə əyləncəyə halım var. Amma o israr etdi. Dedi ki, heç olmasa bir dəfə bax, gör nədir. O qədər danışdı ki, razı oldum. Telefonumu çıxartdı, mənə bir şey göstərdi. Dedim ki, bu nədir? O dedi ki, bu mostbet código promocionaldur, bunu yazanda sənə bonus verirlər. Anlamadım əvvəlcə, nə bonusu, nə promosiyası? Amma o izah etdi, dedi ki, pulsuz pul verirlər, oynamaq üçün. Pulsuz pul? Bu mənə maraqlı gəldi. Dedim ki, yaxşı, görək nədir. Qeydiyyatdan keçdim, o kodu yazdım, doğrudan da hesabıma bir az pul gəldi. Çox deyildi, amma pulsuz idi. Düşündüm ki, bununla nə edə bilərəm? O da dedi ki, oyna, əylən, itirsən də ziyanı yoxdu. O axşam oynamağa başladım. Əvvəlcə qaydaları bilmirdim, sadəcə təsadüfi mərclər edirdim. Uduzdum, uddum, heç nə başa düşmədim. Amma bir şey oldu. Mən bir neçə saat oynadım və o saatlarda işsizliyi, depressiyanı, qara fikirləri unutdum. Diqqətim tamamilə oyuna yönəlmişdi. Nə qazandığım, nə uduzduğum önəmli deyildi. Önəmli olan o idi ki, mən o an yaşayırdım, hiss edirdim, düşünürdüm. O gecə yatanda ilk dəfə idi ki, uzun müddətdən sonra yuxuya getdim rahatca. Ertəsi gün səhər duranda fikrim yenə o platformada idi. Tez telefonu açıb baxdım, hesabımda hələ də pul var idi. Bir az oynadım, sonra dayandım. Qərar verdim ki, bu işi öyrənim. Axı mən mühəndisəm, analitik düşüncəm var, niyə bu oyunları da analiz edə bilməyim? Həmin gün saatlarca internetdə axtardım, oyunların qaydalarını oxudum, strategiyaları öyrəndim. Nə qədər çox öyrənirdim, bir o qədər maraqlanırdım. Bu da bir oyun idi, sadəcə fərqli qaydaları var idi. Axşam oğlan yenə zəng etdi, dedi ki, Rauf əmi, necəsiniz? Dedim ki, yaxşıyam, öyrənirəm. O çox sevindi. Dedi ki, mən sizə daha bir mostbet código promocional tapım, yazın, yenə bonus qazanın. Yazdım, yenə pul gəldi. Bu dəfə daha çox idi. Həftələr keçdi, mən bu işdə təcrübə qazandım. Artıq təkcə oynamırdım, analiz edirdim. Hansı oyunlarda qazanma şansı daha çox, hansı strategiyalar işləyir, nə vaxt dayanmaq lazımdır. Bütün bunları öyrəndim. Və bir gün böyük bir uduş qazandım. Elli manat qoymuşdum, beş yüz manat oldu. Gözümə inana bilmədim. Saatlarca ekrana baxdım, düşündüm ki, bu doğru ola bilməz. Amma doğru idi. Həmin gecə səhərə qədər yata bilmədim. Fikirləşdim ki, bu pulla nə edim? Arvada deyim, ya deməyim? Qorxdum ki, bəlkə inanmasın, bəlkə düşünsün ki, qumar oynayıram, pis yola getmişəm. Amma qərar verdim ki, deyim. Səhər arvada dedim, o da əvvəlcə inanmadı, sonra güldü, dedi ki, Rauf, sən həmişə beləsən, heç vaxt ummadığın şeylər olur sənə. O pulla evə bir neçə şey aldıq, uşaqlara hədiyyələr, arvada bir qızıl üzük. Hamı çox sevindi. Mən də sevindim. Amma ən əsası, mən özümə olan inamımı geri qazandım. Anladım ki, hələ bitməmişəm, hələ bacarıram, hələ dəyərliyəm. O gündən sonra münasibətim dəyişdi. Artıq işsizlik məni qorxutmurdu. Bilirdim ki, nə vaxt istəsəm, bu platformaya girib oynaya bilərəm, həm əylənə bilərəm, həm də qazana bilərəm. Təbii ki, həmişə qazanmırdım. Bəzən uduzurdum, bəzən qazanırdım. Amma artıq qorxum yox idi. Çünki bilirdim ki, bu sadəcə oyundur, həyatın özü deyil. Və mən bu oyunu oynamağı öyrənmişdim. Aylar keçdi, nəhayət ki, yeni bir iş tapdım. Əvvəlki kimi yaxşı deyil, amma olsun, işdir. İndi həm işləyirəm, həm də boş vaxtlarımda oynayıram. Bəzən işdən yorğun gələndə, bir az stres atmaq üçün telefonu açıb mostbet código promocional yazıram, bonus alıram və oynayıram. Arvad deyir ki, bu sənin dərmanındır. Bəlkə də haqlıdır. Çünki həqiqətən də, bu oyunlar mənə o çətin günlərdə kömək etdi. Məni qaranlıqdan çıxartdı, özümə qaytardı. İndi o günləri xatırlayanda gülürəm. Nə qədər ümidsiz imişəm, nə qədər qorxulu günlər keçirmişəm. Amma hər şey keçdi, hər şey yaxşı oldu. Keçən həftə qardaşım oğlu yenə ziyarətə gəldi. Dedi ki, Rauf əmi, necəsiz? Dedim ki, yaxşıyam, bala, sağ ol. Soruşdu ki, hələ də oynayırsınız? Dedim ki, bəli, oynayıram. Güldü, dedi ki, sizə bir daha mostbet código promocional tapım? Dedim ki, tap, niyə də tapmayasan? O da tapdı, yazdım, yenə bonus qazandım. O gecə oynadım, bir az qazandım, bir az uduzdum. Amma ən əsası, xoşbəxt idim. Çünki mənim həyatımda artıq qorxuya yer yox idi. Mən güclü idim. Və bu gücü mənə verən o kiçik oyunlar, o kiçik bonuslar idi. İndi bilirəm ki, nə olursa olsun, mən özümü toplaya bilərəm. Çünki mən Raufam, mən mühəndisəm, mən oyunçu deyil, həyatın özünü oynayan adamam.
|
|