|
Пост # 2 (15.07.2026, в 15:51) |
|
| Сообщений: 42
|
|
|
Yayın ortası idi, Lənkəranda hava elə isti idi ki, hətta gecə saatlarında belə dənizdən gələn sərin külək belə rahatlıq gətirmirdi. Mən o vaxtlar evdə tətil edirdim, işdən bir neçə həftəlik məzuniyyət almışdım və heç bir planım yox idi. Günlərim uzanıb gedirdi, səhərlər gec oyanır, günorta yeməyindən sonra isə nə edəcəyimi bilmirdim. Dostlarımın çoxu şəhərdən çıxmışdılar, bəziləri xaricə səyahətə getmişdi, bəziləri isə ailələri ilə birlikdə kəndlərdə idi. Mən isə evdə tək qalmışdım, ətrafda sükut, yalnız mən və mənim düşüncələrim. O günlərdə özümü bir az itirilmiş hiss edirdim, sanki həyatım bir nöqtədə dayanmışdı və irəli getmək üçün heç bir enerjim yox idi. Elə bu cansıxıcılıq içində bir axşam kompüterimi açdım və sadəcə internetdə gəzməyə başladım. Fikrim yox idi nə axtardığımı, sadəcə boş-boşuna vərəqləyirdim səhifələri. Birdən bir dostumun sosial şəbəkədə paylaşdığı bir linkə rast gəldim, o orada nə isə haqqında yazmışdı, amma mən o vaxt o qədər diqqətsiz idim ki, tam oxumadım belə. Sadəcə maraqdan kliklədim, elə bildim ki, bəlkə maraqlı bir video və ya şəkil var. Amma məni gözləyən tamamilə fərqli bir şey idi. Ekranda rəngarəng oyunlar, animasiyalar, maraqlı başlıqlar görəndə fikrim bir az dəyişdi. Baxdım ki, bu, insanların əyləndiyi, vaxt keçirdiyi bir platformadır. O an ağlıma gəldi ki, niyə də olmasın? Axı, evdə tək oturub darıxmaqdansa, bəlkə bu maraqlı dünyaya bir nəzər salım? Beləliklə, həmin axşam mostbet sayti vasitəsilə bu macəraya başlamaq qərarına gəldim və heç o an bilmirdim ki, bu sadə klik mənim həyatımı necə dəyişəcək. Əvvəlcə çox ehtiyatlı idim, çünki bu sahədə heç bir təcrübəm yox idi. Ətrafımda qumar oyunlarına qarşı həmişə bir qərəz olub, insanlar bunun təhlükəli olduğunu, insanı məhv edə biləcəyini deyirdilər. Amma mən həmişə düşünmüşəm ki, hər şey insanın özündən asılıdır, hər hansı bir şey həm faydalı, həm də zərərli ola bilər, yetər ki, ona düzgün yanaşasan. Mən özümə qərar verdim ki, buraya təkcə əyləncə üçün gəlmişəm, heç bir böyük məqsədim, pul qazanmaq həvəsim yoxdur. Sadəcə vaxtımı dəyərləndirmək, yeni bir şey öyrənmək, bəlkə də yeni insanlarla tanış olmaq istəyirdim. Və bu yanaşma mənə çox kömək etdi, çünki heç bir təzyiq hiss etmirdim, uduzsam da, qazansam da, əhəmiyyəti yox idi. O axşam saatlarla müxtəlif oyunları araşdırdım, onların qaydalarını öyrəndim, bəzi oyunlarda cəhd etdim, bəzilərində isə sadəcə tamaşa etdim. Elə bildim ki, bu, yeni bir dünyadır, orada hər kəs özünə uyğun bir şey tapa bilər. Mənə ən çox xoş gələn oyunlar sadə və başa düşülən olanlar idi, çünki mürəkkəb qaydalar məni çaşdırırdı. Tədricən mən öz üslubumu, öz yanaşmamı formalaşdırdım, hansı oyunların mənə daha çox zövq verdiyini anladım. Və bu proses o qədər maraqlı idi ki, saatlar su kimi axıb gedirdi. Həmin gecənin ən gözəl anı isə gözlənilmədən gəldi. Artıq saat gecə yarısını keçmişdi, mən yorulmuşdum və yatmaq fikrində idim. Amma birdən qərar verdim ki, son bir dəfə, sadəcə maraqdan, bir oyun daha oynayım. Düşündüm ki, uduzsam da, heç nə olmaz, onsuz da bu gecə çox əyləncəli keçdi. Amma oyun başlayandan sonra ekranda elə bir birləşmə gəldi ki, gözlərimə inana bilmədim. İlk anda fikirləşdim ki, bəlkə səhv görürəm, bəlkə yuxu görürəm. Amma yox, hər şey real idi. Rəqəmlər qarşımda dayanırdı, sanki mənə deyirdilər ki, bu gecə sənin gecəndir. Mən o qədər heyrətlənmişdim ki, bir neçə saniyə hərəkət edə bilmədim, sadəcə ekrana baxıb donub qalmışdım. Sonra isə içimdə elə bir sevinc dalğası yarandı ki, yerimdən sıçrayıb otaqda fırlanmağa başladım. Gülürdüm, qışqırırdım, özümü tuta bilmirdim. Bu qələbə mənə təkcə maddi qazanc gətirməmişdi, o, mənə özümə inam, həyata yenidən baxış, yeni bir enerji vermişdi. Çünki son aylar ərzində özümü çox yorğun, tükənmiş hiss edirdim. İşimdəki monotonluq, gündəlik həyatın təkrarlanan ritmi məni bezdirmişdi. Amma o an, o bir kliklə, sanki hər şey dəyişdi, sanki həyat yenidən rənglərə büründü. Ertəsi gün səhər oyananda hələ də gecəki hisslər içimdə idi. Günəş otağa dolurdu, quşlar pəncərənin altında cəh-cəh vururdu, mən isə yataqda uzanıb tavanı seyr edir və gülümsəyirdim. O qədər yüngül və xoşbəxt idim ki, sanki illərin yükü birdən çiyinlərimdən götürülmüşdü. Qəhvə hazırlayıb eyvana çıxdım, Lənkəranın səhər mənzərəsinə baxdım, dənizdən gələn sərin küləyi hiss etdim. Və düşündüm ki, bəlkə də bu qələbə mənə nə isə öyrətmək, hansısa bir həqiqəti göstərmək üçün gəlib. O gün qərar verdim ki, qazandığım pulu təkcə özüm üçün xərcləməyəcəm, onun bir hissəsi ilə ailəmə, dostlarıma, ehtiyacı olan insanlara kömək edəcəm. Çünki başa düşdüm ki, əsl sərvət pulun özündə deyil, onu necə paylaşmağında, necə istifadə etməyindədir. Və bu düşüncə mənə o qədər böyük bir rahatlıq verdi ki, sanki dünyanın ən zəngin insanı idim. Həmin gün anama zəng vurdum, ona dedim ki, istədiyi o qızıl bilərzikləri almağa vaxtdır. Anam əvvəlcə inanmadı, düşündü ki, zarafat edirəm. Amma mən ciddi olduğumu deyəndə, səsindəki sevinci eşitdim, o qədər təsirləndi ki, danışa bilmədi. O an başa düşdüm ki, mənim üçün ən böyük mükafat sevdiklərimin xoşbəxtliyidir. Bir neçə gün sonra mostbet sayti platformasına yenidən daxil oldum, amma bu dəfə tamamilə fərqli əhval-ruhiyyə ilə. Artıq mən udmaq həvəsi ilə yox, orada keçirdiyim o gözəl anları, o hissləri yenidən yaşamaq üçün gəlmişdim. Mənə elə gəlirdi ki, bu platforma mənim həyatımda xüsusi bir yer tutub, mənə çox şey öyrədib. Orada yeni dostlar qazanmışdım, müxtəlif insanlarla tanış olmuşdum, onların hekayələrini dinləmişdim. Bəziləri qazanclarını ailələrinə həsr edirdi, bəziləri xeyriyyə işlərinə pul göndərirdi, bəziləri isə sadəcə əyləncə üçün gəlirdi. Amma hamısının bir ortaq cəhəti var idi - onlar bu prosesdən zövq alırdılar, həyatın gözəl tərəflərini kəşf edirdilər. Mən də onlardan birinə çevrilmişdim, mən də bu dünyanın bir hissəsi idim. Və bu hiss mənə çox xoş gəlirdi, çünki mən heç vaxt tək olmadığımı, ətrafımda mənim kimi insanların olduğunu hiss edirdim. Gecələr yatmazdan əvvəl bir az vaxt ayırıb platformaya daxil olur, oyunlara baxır, yeni strategiyalar öyrənir, sonra isə rahat yuxuya gedirdim. Bu ritual mənim üçün bir növ gündəlik rutinə çevrilmişdi, o qədər təbii və rahat idi ki, onsuz günüm yarımçıq qalırdı. Zaman keçdikcə mən hiss etdim ki, bu təcrübə məni təkcə əyləndirmir, həm də inkişaf etdirir. Mən daha diqqətli, daha analitik, daha səbirli olmağı öyrəndim. Hər bir oyun, hər bir qərar məndən müəyyən bir yanaşma tələb edirdi, mən isə bu yanaşmaları tədricən mənimsəyirdim. Bəzən uduzurdum, amma bu məni ruhdan salmırdı, əksinə, daha çox öyrənməyə, daha yaxşı olmağa həvəsləndirirdi. Və ən maraqlısı, bu bacarıqlar gündəlik həyatımda da özünü göstərməyə başladı. İşimdə daha mütəşəkkil, daha planlı oldum, vaxtımı daha yaxşı idarə etməyi öyrəndim, çətin vəziyyətlərdə sakitliyimi qorumağı bacardım. Həmkarlarım bu dəyişikliyi gördülər və bir gün rəhbərim məni yanına çağırıb dedi ki, son aylardakı inkişafım diqqətini çəkib, belə davam etsəm, yüksəliş üçün namizəd olaram. Bu, mənim üçün tamamilə gözlənilməz idi, çünki mən heç vaxt o platformada qazandığım təcrübənin iş həyatıma bu qədər təsir edəcəyini düşünməmişdim. Amma indi aydın görürdüm ki, hər şey bir-biri ilə bağlıdır, həyatın hər bir sahəsi digərinə təsir edir, və bəzən ən gözlənilməz yerlərdə ən dəyərli dərslər gizlənir. Yayın sonuna yaxın mən yenidən mostbet sayti platformasına daxil oldum, amma bu dəfə xüsusi bir məqsədlə. Mən qərar vermişdim ki, ailəmlə birlikdə bir səyahət təşkil edim, çünki uzun müddət idi ki, birlikdə heç yerə getməmişdik. Atamın xəstəliyi, anamın işləri, bacımın məktəbi - hamısı buna mane olmuşdu. Amma indi hiss edirdim ki, fürsət yetişib və mən bu fürsəti əldən vermək istəmirdim. O platformada bir neçə uğurlu oyun keçirdim, hər dəfə qazancımı artırdım, amma artıq uduzmaqdan qorxmurdum, çünki bilirdim ki, əsas məqsəd pul deyil, xatirələrdir. Nəhayət, mənə lazım olan məbləği yığdım və ailəmə bu sürprizi etdim. Onlar o qədər təəccübləndilər, o qədər sevindilər ki, mənim üçün bu, bütün qazanclardan daha böyük bir mükafat idi. Birlikdə dəniz kənarında keçirdiyimiz o beş gün ərzində mən həyatımda ən xoşbəxt anları yaşadım. Atam gəzintilər zamanı qədim tarixlə bağlı hekayələr danışırdı, anam isə hər axşam gün batımını seyr edib şəkil çəkdirirdi. Bacım dalğalarla oynayır, mən isə onlara baxıb düşünürdüm ki, həyat nə qədər gözəldir. Və bütün bunların fonunda mən o yay gecəsini, o ilk klikləməni, o ilk qələbəni xatırlayırdım. O an mənə göstərmişdi ki, həyatda hər şey mümkündür, yetər ki, imkan verəsən, qorxmayasan, cəhd edəsən. İndi, payız gəlib, havalar soyuyur, Lənkəranda yenə yağışlar başlayıb. Mən evdə oturub bu sətirləri yazıram, çöldə yağışın səsi eşidilir, stolun üstündə isti çay stəkanı var. Hər şey o yay axşamı kimi görünür, amma hər şey dəyişib. Mən dəyişmişəm, dünyaya baxışım dəyişib, gələcəyə ümidlərim dəyişib. Artıq mən o cansıxıcı, darıxan, itirilmiş insan deyiləm. Mən daha enerjili, daha inamlı, daha xoşbəxtəm. Və bu dəyişikliyin bir səbəbi var - o yay gecəsi, o platforma, o qələbə. Amma ən vacibi odur ki, mən başa düşdüm ki, həyatın mənası təkcə qazanclarda deyil, o qazancları necə paylaşmağındadır. Mən bu gün bilirəm ki, hər bir insan öz xoşbəxtliyini yarada bilər, yetər ki, istəsin, yetər ki, inansın. Və mən bu inamı öz üzərimdə hiss edirəm, o mənim içimdə yaşayır, məni irəli aparır. Bəlkə də bu hekayəni oxuyan biri deyəcək ki, bu sadəcə şansdır, başqalarına da gələ bilər. Amma mən deyirəm ki, yox, bu sadəcə şans deyil, bu həyata düzgün baxışdır, bu fürsətləri dəyərləndirmək bacarığıdır. Və mən bu bacarığı qazandığım üçün minnətdaram, çünki o məni daha yaxşı bir insana çevirdi. İndi mən hər gün oyananda bilirəm ki, bu gün yeni bir başlanğıcdır, yeni imkanlar, yeni fürsətlərlə doludur. Və mən bu fürsətləri qaçırmamaq üçün hazıram, açıqam, həyata hazıram. Çünki həyat gözəldir, və mən bu gözəlliyin hər anından zövq almaq istəyirəm, sevdiklərimlə birlikdə, xoşbəxt, inamlı, azad. Və bu hissi heç bir pul, heç bir qazanc əvəz edə bilməz, çünki o, mənim içimdədir, o, mənim həyatımın bir parçasıdır.
|
|